Reuma: 4 voedingswaren om op uw menu te zetten

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/10/2010 - 00h00
-A +A

Onze gezondheid wordt voor een groot deel bepaald door onze voeding. Al onze organen zijn erop aangewezen om goed te kunnen werken. Dat geldt evengoed voor onze gewrichten. Wat moeten we dan eten om reumatische pijnen te bestrijden?

PUB

Mensen die last hebben van reuma moeten er over het algemeen een meer veganistische voeding op nahouden. Het is inderdaad raadzaam om niet te veel vlees te eten en vis, fruit en groenten te verkiezen.
Dr. Max Tétau, specialist in de complementaire geneeskunde, somt in zijn boek "Rhumatismes: votre ordonnance naturelle", vier groenten op die elke reumapatiënt in zijn winkelkarretje zou moeten leggen als hij zijn inkopen doet.

Eet bij voorkeur rauwe groenten verwerkt in een slaatje of gestoomde groenten. Zo blijven de vitamines en mineralen het best bewaard. Een vers gemixt groentesapje bij het ontbijt is ook een uitstekende manier om groenten binnen te krijgen.

Selderij

Er bestaan twee variëteiten: bleekselderij en knolselder. De bladeren en stelen ervan zijn rijk aan aromatische oliën, hars, vitamines van de groep B en minerale zouten.
Gemixt tot een sapje werkt de groente versterkend en vermindert ze reumaklachten.

Kool

Kool helpt om af te vallen, maakt de gewrichten soepeler en zuivert de huid. Deze groente is rijk aan vitamine C en vitamine K. Ze bevat een zwavelhoudende olie die antiseptisch en vochtafdrijvend werkt, maar ze is ook goed tegen reuma. Dagelijks te nuttigen als vers geperst sapje. Rode kool (rijk aan pigmenten) heeft een sterkere werking dan witte kool.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 29/05/2007 - 00h00 en geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/10/2010 - 00h00 "Rhumatismes: votre ordonnance naturelle", Dr. Max Tétau, uitgeverij Alpen.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
De deugden van groene kool Gepubliceerd op 12/02/2016 - 12h51

Kool is een bijzonder interessante groente, onder meer wegens zijn kankerbestrijdende eigenschappen. Bovendien is kool net als de meeste kruisbloemigen bijzonder rijk aan vitamines.

Alles wat u nog niet wist over vitamine C Gepubliceerd op 08/12/2014 - 16h57

Vitamine C is ongetwijfeld een van de best bekende vitamines. We associëren ze met de oranje kleur van sinaasappelen en andere citrusvruchten, en ze wordt al jaren aanbevolen om ons afweersysteem te versterken. Maar kennen we deze vitamine wel zo goe...

Meer artikels