Restjes vlees

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

We hadden het iets te groots opgevat, we waren met minder dan voorzien... wat de reden ook is, daags na de feesten zit onze koelkast vaak barstensvol restjes. Ze weggooien vinden we zonde. Onderstaand gerecht biedt u één van de vele oplossingen. Smakelijk!

PUB

Restjes vlees


Ongeacht het soort vlees - kalkoen, kapoen, wild - of de manier waarop het is klaargemaakt - gebakken of bereid met een saus, ze kunnen allemaal worden verwerkt, alleen of gemengd, in het zogeheten 'hachis Parmentier' of in kroketten.
Haal alle botten uit het vlees, maak er gehakt van met de keukenrobot of haal het door de vleesmolen. Bak het gehakte vlees 5 tot 10 minuten en voeg er eventueel een scheut olijfolie toe of een klont boter, en kruid indien nodig bij. Breng verder op smaak met een beetje cognac, gesnipperde fijne tuinkruiden, een gehakt teentje look, wat piment d'Espelette of alles tegelijk.

Versie 'hachis Parmentier'


Maak een goede aardappelpuree (15 minuten met een snelkookpan).
Leg het gehakt op de bodem van een ovenschotel en doe de puree er bovenop. Bestrooi met een beetje paneermeel en zet 15 tot 20 minuten in de oven op 180°C.U kunt het mengsel ook verdelen over schoteltjes van twee of vier porties en ze invriezen. Werk de schotel verder af als u eens niets anders in huis hebt of weinig tijd hebt om te koken.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB