Restjes vis

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A

Heeft u teveel vis voorzien? Zonde om alles weg te gooien! Hieronder vindt u alvast enkele gerechten waarin u uw restjes van vis kan verwerken. Smakelijk!

Restjes vis


Sorteer alle resten, haal de filets eraf en de kleine stukjes. Verwijder alle graatjes en neem daar uw tijd voor (met een epileerpincet gaat dat prima).
Hak de vis fijn of plet hem met een vork. Breng op smaak met fijne tuinkruiden, een mengsel van gesnipperde look en peterselie en kappertjes. Maak er 'hachis Parmentier' van of visballetjes (doe er in dat geval één of twee eieren bij).

Restjes van gerookte zalm


Snij de zalm in reepjes en verwerk ze in roereieren of in een omelet, in pasta's of in risotto.
In hun geheel of gehalveerd kunnen de sneetjes verwerkt worden in een lasagne.
Verwarm enkele porties diepvriesspinazie en een klein potje kant-en-klare bechamelsaus. Kook de lasagnevellen gaar in licht gezouten water.
Bedek de bodem van een ovenschotel met een laag spinazie, leg daarop een laag lasagne, een laag gerookte zalm enzovoorts. Giet de bechamelsaus eroverheen en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven op 180°C.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB