PUBLICITÉ

Restjes fruit

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
picknick

Dit recept is licht en bevat dus weinig vet. U hebt meteen ook een antwoord op de eeuwige vragen: ' Wat gaan we vandaag eten? ' en ' Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen? '. Smakelijk!

PUB

Die overheerlijke, dure druiven zijn toch blijven liggen? Maak er snel een clafoutis van.


Is er ook nog een mango over? Verwerk hem in een salade (hartig of zoet). Maak er een kleine tartaar van, gekruid met gehakte koriander en limoensap, en geef die bij een tartaar van verse zalm. Of snij de mango in blokjes, bak ze snel aan op een hoog vuur en geef ze als garnituur bij eendenfilet, een kalfslapje enzovoort.

En wat met die peren die over een week overrijp zijn? Kook ze in wijn met kaneel. Of snij ze in vieren, bak ze snel en kort aan in een pan en geef ze bij kip of een kalfsgebraad.
Maak er een chutney van met gedroogde vijgen: snij al het fruit in blokjes, laat ze een uur zachtjes koken in een mengsel van port, azijn, enkele sinaasappelschillen, suiker en enkele peperkorrels tot u een marmelade overhoudt.

Hebt u appelen over? Maak er compote van, zonder suiker, en voeg er een vanillestaafje aan toe. Vries de compote in in kleine porties.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ