Relaties: hoe uw partner overtuigen?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 11/01/2010 - 00h00
-A +A

"Ik zou mijn vriend(in) ertoe willen overhalen om op vakantie te gaan in de bergen. Hoe begin ik eraan?" Die vraag naar een strategie om de andere te laten doen wat u wil, duikt regelmatig op in relaties, op allerlei gebieden. Hoe pakt u dat aan? Enkele praktische tips.

PUB

'Hoe overtuig ik iemand?' Is dat wel de juiste vraag?


Moeten we echt proberen om de andere over te halen om te doen wat wij willen? Dat is nog niet zo zeker. Iemand overtuigen om te doen wat wij willen, komt vaak neer op manipuleren. In de vraag "hoe krijg ik hem zover" zit de overtuiging dat we altijd argumenten kunnen vinden om onze zin gedaan te krijgen. Maar dat is fout. De bekende uitdrukking "Waar een wil is, is een weg" gaat niet op in een liefdesrelatie. Als we iemand graag zien, respecteren we hem. We proberen hem niet per se te overtuigen. We passen ons aan aan de andere, en de andere aan ons.

Willen overtuigen is menselijk. Niet in staat zijn om te veranderen is ziekelijk


Soms willen we de andere overtuigen omdat iets ons heel na aan het hart ligt. Willen dat degene van wie we houden onze ideeën en verlangens deelt, is heel natuurlijk. Maar die drang om te overtuigen heeft grenzen, want de andere - onze partner - is nu eenmaal iemand anders, met een eigen persoonlijkheid. Hij kan onmogelijk altijd en op alle gebieden op dezelfde golflengte zitten als u. In bepaalde domeinen zal hij zich allicht nooit laten overtuigen. Het is dus goed mogelijk dat we de andere niet op onze golflengte krijgen. Het is belangrijk om dat te leren aanvaarden en in te zien dat het niet wijst op een mislukking.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 11/01/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Kunt u loslaten? Geüpdatet op 16/03/2016 - 12h53

Ons niet vastklampen aan dingen waarover we toch geen controle hebben… Dat is in veel opzichten de sleutel tot rust en sereniteit in het leven. Maar hoe pakken we het aan als loslaten niet onze sterkste kant is? Deze oefeningen kunnen u helpen.

Verhoogt jaloezie de libido? Geüpdatet op 30/11/2004 - 00h00

Kathy heeft al meer dan een jaar geen zin meer om te vrijen. Het probleem begon bij de geboorte van haar eerste kind, en sindsdien is de zin nog niet teruggekeerd. De dag toen ze ontdekte dat haar man haar bedroog, stortte aanvankelijk haar wereld in...

Meer artikels