Relaties: geen discussies op een lege maag

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/04/2014 - 14h38
-A +A

Volgens een - erg originele - Amerikaanse studie kan het suikergehalte in het bloed, de bloedsuikerspiegel dus, de huiselijke vrede mee helpen bewaren.

Hoe lager de bloedsuikerspiegel, hoe agressiever iemand zijn partner benadert.

PUB

Bloedsuikerspiegel verraadt niveau van agressie

Iets meer dan honderd koppels die tevreden waren met hun partner stemden erin toe om ‘s ochtends bij het opstaan en ‘s avonds bij het slapen gaan het glucosegehalte in hun bloed te meten. De graad van agressie of boosheid tegenover de andere werd op een verrassende manier gemeten: iedereen kreeg een voodoopop en moest er aan het eind van de dag naalden in steken, een vorm van stoom aflaten zeg maar.

De onderzoekers stelden vast dat hoe lager het glucosegehalte was, hoe meer naalden de pop te verwerken kreeg. In een ander experiment moest elke echtgenoot of partner zijn wederhelft aan een hoog geluidsvolume blootstellen. Hij of zij mocht zelf kiezen hoelang. Ook hier was het resultaat hetzelfde: hoe lager de bloedsuikerspiegel, hoe langer de andere het kabaal te verduren kreeg.

Slotsom: voer als het even kan geen hooglopende discussies op een lege maag!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/04/2014 - 14h38

Brad Bushman et al., Comptes-rendus de l'Académie américaine des sciences (PNAS) des 14-18 avril 2014.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Beïnvloedt de temperatuur onze gevoelens? Geüpdatet op 16/02/2009 - 00h00

Volgens de wetenschappers, zou warmte ons positiever en vrijgeviger maken, terwijl koude eerder gevoelens van afwijzing zou uitlokken. Twee goede redenen om ons deze winter in bed warmpjes in te duffelen en om op straat te verschijnen in een heerlijk...

Meer artikels