• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  6 mening
 • Getuigenissen (0)

Relatie en seksualiteit: vijf tips voor een betere communicatie

Relatie en seksualiteit: vijf tips voor een betere communicatie

Als twee mensen van elkaar houden en een duurzame relatie willen, is een bevredigende seksualiteit een van de sleutels tot succes.

Maar elkaar graag zien volstaat niet om met elkaar over seks te kunnen praten. Niemand heeft u immers geleerd hoe dat moet. We moeten op eigen houtje en met eigen middelen op zoek gaan naar een zo vruchtbaar mogelijke dialoog.

Enkele tips om te communiceren over seksualiteit.

1- Het juiste moment vinden om te praten

U neemt wel rustig de tijd om te praten over uw volgende vakantie, over de kinderen, uw werk en tal van andere dingen. Misschien moet u nu ook maar aan de gedachte wennen dat het de moeite loont om over uw eigen seksbeleving te praten.

Het is belangrijk om de seksuele verbondenheid te bewaren en te koesteren.

Misschien is het nuttig om een moment af te spreken en de tijd te maken om erover te praten. « Ik zou vanavond (of morgenavond) voor het slapengaan graag over ons seksleven praten… » 
Of praat net na het vrijen even door over het onderwerp. Dan bent u allebei ontspannen.

2 – Praten over wat goed gaat

Zeg uw partner wat u leuk vindt, welke handelingen u genot verschaffen, welke woorden uw lust of opwinding nog vergroten

Die informatie is een echt geschenk voor uw partner. Hij voelt zich erdoor gewaardeerd en bemind. Gella zal haar man bijvoorbeeld zeggen: « Ik vind het heerlijk als je me op mijn mond kust, je doet het geweldig goed, enz. » Ze had het hem nog nooit gezegd, tot ze begon na te denken over wat ze leuk vond in hun seksleven.

Artikel gepubliceerd door op 03/09/2012

Bronnen: Petit guide du plaisir complice, la communication intime dans le couple. Carole et Serge Vidal-Graf aux Editions Jouvence poche.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten