Reizigersdiarree

Publié le 05/04/2004 - 00h00
-A +A

Door verandering van voedsel en besmetting met bacteriën of virussen veroorzaakte veelvuldige en dunne ontlasting, zoals voorkomt bij reizigers in gebieden zoals Mexico, Afrika en India.

Gedurende een periode van drie tot vier dagen ervaart men een waterige en niet-gebonden ontlasting, meestal vergezeld van een of meer van de volgende symptomen :- koorts;- anorexie;- braken;- buikkrampen.De aanvallen van diarree kunnen veroorzaakt worden door een groot aantal inheemse bacterietypen, zoals salmonella’s of shigella’s maar ook door protozoën. Bepaalde typen antibiotica kunnen uitkomst bieden.

Publié le 05/04/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Acute diarree, chronische diarree: ernstig te nemen! Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h06

Opgezwollen buik, buikkrampen,... Diarree is niet alleen pijnlijk, maar ook zeer hinderlijk voor ons sociaal en beroepsleven. De oorzaken van diarree zijn talrijk, en de symptomen worden meestal ingedeeld in twee categorieën.

Vakantie: aanbevelingen voor reizigers Gepubliceerd op 22/07/2014 - 09h40

Op reis gaan doet u niet onvoorbereid. De volgende stap na het boeken van uw reis en verblijf is aan uw gezondheid denken. Om slechte herinneringen te vermijden, is het raadzaam om bepaalde voorzorgen te nemen zoals vaccins, middelen tegen malaria, e...

Meer artikels