• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Reizen met uw baby

Reizen met uw baby

Met de auto op reis gaan en uw baby meenemen: het kan.

Als u zich maar goed organiseert, alleen het strikt noodzakelijke meeneemt en voorrang geeft aan veiligheid en comfort. Enkele tips.

Reizen met uw baby: neem alleen het strikt noodzakelijke mee!

U hoeft zeker geen 'volksverhuizing' op gang te brengen.

Zo hebt u geen hoge stoel, steriliseertoestel en verzorgingstafel nodig. Er bestaan immers gebruiksklare gesteriliseerde flessen en tabletten voor koudsterilisatie. En om uw baby te verschonen tijdens de reis, legt u gewoon een handdoek op een bank en klaar is kees. U kunt ook een opblaasbare verzorgingsmatras gebruiken als u dat wilt. Er zijn zelfs waterdichte verzorgingsmatrasbeschermers voor rustplaatsen langs de weg of picknickplaatsen.

U moet alleen een vouwbedje meenemen, en dan nog alleen als u er zeker van bent dat u er ter plaatse geen vindt dat beantwoordt aan de normen. Om te wandelen, hebt u wel uw reiswieg en uw wandelwagentje nodig.

En wat op het strand? Ga na of het autostoeltje geen dienst kan doen als strandzetel. En schaf u een opblaasbaar badje aan. Neem niet heel uw kleerkast mee. U kunt beter af en toe eens wassen met de hand of gebruikmaken van de stomerij van het hotel of de camping.

Reizen met uw baby: ieder zijn koffer

Onderweg moet u uw baby misschien verschonen van kop tot teen. Als al zijn spullen zijn opgeborgen op dezelfde plaats, is dat veel handiger dan wanneer u verwoed naar zijn body moet zoeken tussen uw rokken en zijn truitje ergens tussen de T-shirts van mijnheer zit geperst.

En zet uiteraard de babykoffer niet helemaal achteraan in de koffer. Het weer en de temperatuur schommelen vaak sterk op reis. Neem dan ook aangepaste kledij mee voor uw baby. Ideaal zijn een body met korte mouwen, een babytruitje en een warm jasje, zodat u makkelijk een kledingstuk kunt aan- of uitdoen.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/07/2012
Origineel artikel geschreven door op 12/07/2005

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Met de baby op reis. Hoe pakt u het aan?

Vindt u het artikel interessant?