• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Reisgids voor kleuters: eten en drinken!

Reisgids voor kleuters: eten en drinken!

Met een baby op vakantie gaan, stelt over het algemeen geen problemen.

Ter plaatse moet u zich wel aanpassen. Enkele nuttige tips die we tijdens onze zwerftochten hebben verzameld...

Eerst eten

Het eerste waaraan men moet denken is dat de baby moet eten.

Welnu, zelfs in industrielanden vindt men niet steeds de gepaste melk voor de baby. Neem dus een voldoende voorraad mee. Informeer vóór het vertrek bij de producent of dat melkproduct ook wordt verkocht in het land waar u naartoe trekt. Vergeet niet de naam van het product te vragen, de naam kan immers verschillen van land tot land.

U moet ook meer aandacht besteden aan het bereiden van de zuigfles. Zelfs bij een reis naar de Côte d'Azur moet u de fles na elk gebruik steriliseren, hetzij door hittesterilisatie (microgolf, enz.) hetzij door koudesterilisatie (scheikundige producten, enz.) naargelang u verblijft in een luxehotel of op een camping. Scheikundige sterilisatie is gemakkelijker voor avonturiers.

Als uw kind reeds vast voedsel eet, koopt u het best voldoende potjes, zeker als u naar afgelegen oorden trekt. Op elke internationale luchthaven vindt u potjes met babyvoeding, maar eens ter plaatse is dat minder waarschijnlijk. Als u er geen hebt, is het aangewezen risicovoedsel (vlees, vis, groenten, fruit, zuivelproducten, enz.) te vermijden. Geef het kind dan bij voorkeur zetmeelhoudende voedingsmiddelen zoals aardappelen en droog gebak. Eerst in ontsmet water koken en er dan een papje van maken, waar u poedermelk kan aan toevoegen.

Let op de kwaliteit van het water

Het water dat u gebruikt, moet perfect proper zijn. Fleswater wordt aanbevolen. Als er geen fleswater beschikbaar is, kan u ook het water filteren en daarna steriliseren.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/07/2012
Origineel artikel geschreven door op 23/07/2002

Bronnen: Le guide du Voyageur, Medasso ed 2002-2003.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Met de baby op reis. Hoe pakt u het aan?

Vindt u het artikel interessant?