Reisgids voor kleuters: eten en drinken!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/07/2012 - 12h30
-A +A

Met een baby op vakantie gaan, stelt over het algemeen geen problemen.

Ter plaatse moet u zich wel aanpassen. Enkele nuttige tips die we tijdens onze zwerftochten hebben verzameld...

Eerst eten

Het eerste waaraan men moet denken is dat de baby moet eten.

Welnu, zelfs in industrielanden vindt men niet steeds de gepaste melk voor de baby. Neem dus een voldoende voorraad mee. Informeer vóór het vertrek bij de producent of dat melkproduct ook wordt verkocht in het land waar u naartoe trekt. Vergeet niet de naam van het product te vragen, de naam kan immers verschillen van land tot land.

U moet ook meer aandacht besteden aan het bereiden van de zuigfles. Zelfs bij een reis naar de Côte d'Azur moet u de fles na elk gebruik steriliseren, hetzij door hittesterilisatie (microgolf, enz.) hetzij door koudesterilisatie (scheikundige producten, enz.) naargelang u verblijft in een luxehotel of op een camping. Scheikundige sterilisatie is gemakkelijker voor avonturiers.

Als uw kind reeds vast voedsel eet, koopt u het best voldoende potjes, zeker als u naar afgelegen oorden trekt. Op elke internationale luchthaven vindt u potjes met babyvoeding, maar eens ter plaatse is dat minder waarschijnlijk. Als u er geen hebt, is het aangewezen risicovoedsel (vlees, vis, groenten, fruit, zuivelproducten, enz.) te vermijden. Geef het kind dan bij voorkeur zetmeelhoudende voedingsmiddelen zoals aardappelen en droog gebak. Eerst in ontsmet water koken en er dan een papje van maken, waar u poedermelk kan aan toevoegen.

Let op de kwaliteit van het water

Het water dat u gebruikt, moet perfect proper zijn. Fleswater wordt aanbevolen. Als er geen fleswater beschikbaar is, kan u ook het water filteren en daarna steriliseren.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 23/07/2002 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/07/2012 - 12h30

Le guide du Voyageur, Medasso ed 2002-2003.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Als u uw baby meeneemt op reis Gepubliceerd op 18/03/2015 - 15h54

De vakantie is in aantocht, en ook baby's reizen vaak mee naar de zon. Ze zijn echter teer, dus moet u tal van extra voorzorgen nemen om ze te beschermen en hun vervoer en verblijf optimaal te doen verlopen.

Op reis met kleine kinderen Gepubliceerd op 20/06/2011 - 17h22

Misschien vertrekt u binnenkort op reis en neemt u ook een kleintje mee. Kleine kinderen zijn kwetsbaar en vergen extra voorzorgsmaatregelen. Met de onderstaande tips zal uw reis en uw verblijf ter plekke in optimale omstandigheden verlopen.

Reizen met uw baby Gepubliceerd op 06/07/2012 - 12h28

Met de auto op reis gaan en uw baby meenemen : het kan. Als u zich maar goed organiseert, alleen het strikt noodzakelijke meeneemt en voorrang geeft aan veiligheid en comfort. Enkele tips.

Met baby op reis: hoe en waar naartoe? Gepubliceerd op 25/07/2012 - 10h59

Ouders of grootouders wensen op reis te gaan en uiteraard gaat baby met hen mee. Maar waar trekt men best naartoe wanneer baby meegaat? Welke voorzorgen moet men nemen? En waarop moet men letten voor het comfort en de veiligheid van het jonge kind ?

Meer artikels