Reepjes eendenborst met truffel en savooikool

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/12/2008 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine savooikool
4 sjalotten
5 gram boter
2 koffielepels gevogeltefond in poedervorm
20 cl rode wijn
5 cl port
1 kleine truffel in een bokaal
2 eendenfilets
zout
peper

Bereiding

Vul een kookpot met water en breng dat aan de kook. Maak de bladeren van de kool los en was ze. Snij de dikste nerven weg. Rol ze dan op en snij ze in dikke repen. Doe ze 5 minuten in het kokende water en giet ze af door een zeef. Laat ze in de zeef liggen.
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Laat in een steelpan het klontje boter smelten op een zacht vuur. Doe de sjalotten erin en stoof ze al roerend tot ze beginnen te verkleuren. Strooi de gevogeltefond erover en meng goed. Giet nu de rode wijn erbij en roer opnieuw. Leg het deksel op de pan en laat 5 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Giet de port erbij. Snij de truffel in dunne reepjes en leg ze opzij. Giet het vocht uit de bokaal van de truffel in de saus. Laat een beetje inkoken tot een wat smeuïge saus. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat de saus in de pan en houdt die warm.
Bak de eendenfilets vijf minuten op een hevig vuur in een pan met antiaanbaklaag, zonder vet en met de velkant naar beneden. Draai ze dan om en bak ze nog eens 1 à 2 minuten aan de andere kant (laat iets langer of minder lang bakken, al naargelang u het vlees rozig of goed doorbakken wilt).
Haal de eendenfilets uit de pan en leg ze in een bord. Bestrooi de vleeskant met een beetje zout. Houd het vlees warm.
Doe de versnipperde kool in een pot. Doe er een of twee eetlepels van de truffelsaus bij en verwarm al roerend. Proef en breng eventueel verder op smaak. Schik de gesnipperde kool op een schotel en houd die warm.
Snij de eendenfilets in dunne repen en leg die op de kool. Leg daarop de sneetjes truffel.
Zet de steelpan met de saus weer op het vuur, breng heel even aan de kook en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Giet deze saus over de eendenfilets en dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 16/12/2008 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB