Recept voor Koude zurkelsoep

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 26/07/2010 - 00h00
-A +A
PUB

Recept voor Koude zurkelsoep: Ingrediënten voor 4 personen


1 bosje zurkel
1 eetlepel olijfolie
1 l kippenbouillon
3 eierdooiers
2 eetlepels room
zout
versgemalen peper

Recept voor Koude zurkelsoep: Bereiding


Was de zurkel en stroop de bladeren af. Hak ze grof..
Verhit de olijfolie in een grote pot, doe de zurkel erin en stoof op een klein vuurtje tot moes. Haal de pot van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de bouillon. Doe de eierdooiers in de pot met de zurkel. Giet er beetje bij beetje de (goed!) hete bouillon bij. Klop intussen anders gaan de dooiers stollen
Zet de pot op het vuur en laat zachtjes koken zoals voor een crème anglaise. Roer af en toe tot het mengsel dik genoeg is.
Doe de room erbij en roer tot die is opgelost.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een soepterrine en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/07/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB