Recept voor Koude kervelsoep

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 26/07/2010 - 00h00
-A +A
Type :
aperitieven

Recept voor Koude kervelsoep: Ingrediënten voor 4 personen


2 bosjes kervel
2 kleine courgettes
2 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
75 cl kippenbouillon
zout
versgemalen peper

Recept voor Koude kervelsoep: Bereiding


Was de kervel, hou enkele plukjes apart en hak de rest van de blaadjes en de steeltjes fijn. Leg het haksel opzij.
Was de courgettes en snij ze in stukken.
Pel de sjalotjes en versnipper ze.
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotjes. Doe de courgettes erbij, roer en stoof nog eens 3 minuten. Giet er dan de bouillon bij en laat nog eens 15 minuten pruttelen.
Doe de fijngehakte kervel erbij, kook nog welgeteld 1 minuut en haal de pot van het vuur.
Mix de soep tot een mooi homogene massa.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een soepterrine en zet ze minstens 3 uur in de koelkast of 15 tot 30 minuten in de diepvriezer.
Strooi de apart gehouden plukjes kervel er net voor het opdienen over.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/07/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB