Recept voor Gazpacho van paprika's met verse schapenkaas

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 26/07/2010 - 00h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

3 rode paprika's
1 gele paprika
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pistachenootjes
1 takje basilicum
1 pot verse schapenkaas
zout
versgemalen peper

Bereiding van Gazpacho van paprika's met verse schapenkaas

Verwarm de oven op 240°C. Leg de paprika's op een ovenplaat en zet die in de oven tot het vel blaren begint te vormen en verkleurt.
Haal ze er dan uit en doe ze meteen in een plastic zak. Sluit die hermetisch af /door hem ondersteboven te zetten en laat afkoelen.
Haal de paprika's uit de plastic zak, snij ze doormidden, verwijder alle zaadjes en zaadlijsten en trek het vel eraf. Het komt vanzelf los. Schraap met een mesje de eventueel overblijvende zaadjes en huid af.
Snij de gele paprika in repen. Doe die in een schotel en overgiet ze met olijfolie tot ze onderstaan. Zet apart.
Snij de rode paprika's in kleine blokjes. Doe die in de beker van de mixer, doe er een twintigtal ijsblokjes bij en mix tot een mooi homogene massa.
Snij de repen van de gele paprika in dobbelsteentjes en doe ze erbij.
Stamp de pistachenootjes fijn in de vijzel en doe ze er ook bij.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper Zet koel weg tot net voor het opdienen.
Hak de basilicumblaadjes fijn en zet ze in de koelkast.
Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden of in glazen schotels.
Vorm van de verse schapenkaas kleine bolletjes met twee lepels en verdeel ze over de soep. Bestrooi met basilicum en dien meteen op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 26/07/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB