Rauwkostsalade met gedroogde vruchten en munt

Recept aangemaakt op 11/06/2013 - 10h44 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/09/2017 - 12h54
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
picknick
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

100 g rozijnen
4 worteltjes
1 bussel radijsjes
1/2 stengel bleekselder
1 bussel verse munt
1 citroen
2 potjes Bulgaarse yoghurt

Zout, peper

PUB

Bereiding van de rauwkostsalade met gedroogde vruchten en munt



Laat de rozijnen in wat warm water zwellen.

Maak de radijsjes schoon en snijd ze in schijfjes.

Was de selderij, bewaar de kleine malse blaadjes. Schil de draden weg en snijd hem in korte stukjes.

Schil en rasp de wortelen.

Haal de blaadjes van de muntstengels en hak 3/4 ervan fijn.

Doe de yoghurt met het citroensap, het zout en de peper in een schaal en klop het geheel onder elkaar.

Doe de worteltjes, selderij, gehakte muntblaadjes en de helft van de uitgelekte rozijnen in een slakom en meng het geheel met de yoghurtsaus.

Serveer de salade vervolgens in het midden van een groot rond bord. Strooi de rest van de rozijnen erover en verdeel de radijsjes eromheen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 11/06/2013 - 10h44 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 14/09/2017 - 12h54
PUB