Ratatouille in gelei

Recept aangemaakt op 11/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 19/04/2017 - 15h08
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

500 g ratatouille (zie basisrecept)
3 blaadjes gelatine
30 cl gevogeltebouillon
basilicum
zout
versgemalen peper

Bereiding van ratatouille in gelei



Ontdooi de ratatouille. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Laat de gelatineblaadjes weken in een glas water.

Verwarm de gevogeltebouillon. Pers het water uit de gelatineblaadjes en los ze op in de lauwe bouillon. Laat even afkoelen.

Giet er wat van in vier of zes kleine vormpjes. Doe de ratatouille erop en giet er dan nog wat van de bouillon bij. Ga zo door tot de vormen vol zijn.

Zet de vormen minstens 12 uur in de koelkast.

Haal de ratatouilles net voor het opdienen uit de vorm en schik ze op een schotel.
Stroop enkele mooie basilicumblaadjes af en prik er eentje op elke ratatouille.

U kunt ook glaasjes gebruiken. Zo krijgt u ratatouillehapjes in gelei in glaasjes.
 
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 11/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 19/04/2017 - 15h08
PUB