Ratatouille - Basisrecept

Recept aangemaakt op 11/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 25/07/2012 - 15h54
-A +A
Voor :
8 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
70 minutes
Ingrediënten :

4 tot 5 witte uien
3 tot 6 rode paprika's
6 tot 8 courgettes
4 tot 6 aubergines
10 tot 12 grote tomaten
4 teentjes look
1/4 bosje basilicum
6 tot 8 eetlepels olijfolie
2 tot 3 takjes tijm
1 tot 2 laurierblaadjes
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van ratatouille



Maak eerst alle groenten klaar.
Pel de uien, snij ze doormidden en snij de helften in schijfjes. Snij de paprika's in tweeën, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Was de courgettes en de aubergines, snij de uiteinden weg, snij ze in de lengte doormidden, snij de helften nog eens in de lengte doormidden en snij het vruchtvlees in niet al te grote blokjes. Was de tomaten, snij ze doormidden, pers er met de volle hand de zaadjes en het vocht uit en hak het vruchtvlees grof. Pel de lookteentjes en plet ze met de platte kant van een mes. Stroop de basilicumblaadjes af.
Verhit wat olijfolie in een grote braadpot en stoof de uien 8 tot 10 minuten. Haal de pot van het vuur.
Neem een pan met antiaanbaklaag, doe er wat olijfolie in en bak de paprika's 5 minuten al roerend. Doe ze in de pot bij de uien.
Doe hetzelfde met de courgettes en daarna met de aubergines.
Doe de tomaten in de pot, samen met het look, de tijm en het laurierblad. Meng, breng op smaak met wat zout en laat 30 tot 40 minuten stoven op een zacht vuur.
Breng de ratatouille pas op smaak met peper als hij gaar is en doe er helemaal op het eind het basilicum bij. Dien warm of koud op. Of doe de bereiding in plastic dozen of diepvrieszakjes en leg die in de diepvriezer.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 11/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 25/07/2012 - 15h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB