Ragout van prei met kappertjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 29/03/2010 - 00h00
-A +A

Recept voor Ragout van prei met kappertjes: Ingrediënten voor 4 personen


8 kleine preien
1 takje selder
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblad
5 cl kippenbouillon of water
2 eetlepels kappertjes
zout
versgemalen peper

Recept voor Ragout van prei met kappertjes: Bereiding


Maak de prei schoon. Snij de stukken groen die te hard zijn eraf. Snij de rest met een mes in de lengterichting half open en leg in water. Schud goed.
Snij de prei dan in ringen van ongeveer 3 cm dikte.
Maak het takje selder schoon, was het en snij het ook in ringen van 3 cm.
Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de prei en de selder erin, roer goed en voeg het laurierblad toe. Kruid met een beetje zout en royaal peper. Stoof 5 minuten en roer een aantal keren.
Giet er wat van de bouillon of water bij. Stoof nog eens 10 tot 15 minuten tot de prei zacht is. Roer af en toe.
Laat de kappertjes uitlekken en doe ze erbij. Roer goed. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.
Doe de ragout in een schotel en dien heet op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 29/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB