Ragout van lamsvlees met rozijnen

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

voor 6 personen

Ingrediënten
1,2 kilo lamsvlees van de schouder, in blokjes gesneden
4 wortelen
2 rapen
2 preiwitten
1 eetlepel olijfolie
1 kruidentuiltje
2,5 dl witte wijn
1 glas maderawijn
1 klein glas cognac
4 vaste peren
2 handen blauwe druiven
zout
peper

Bereiding
Verwijder zorgvuldig al het vet van het vlees.
Schraap de wortelen en snij ze in dikke schijven.
Schil de rapen en snij ze in stukken.
Was de prei en snij ze in ronde schijfjes.
Verhit de olie in een braadpot en laat het lamsvlees aan alle kanten bruinen. Laat het uitlekken en giet het vet weg.
Doe het vlees terug in de pot. Voeg het kruidentuiltje toe, samen met de groenten. Giet de witte wijn, de madera en de cognac erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer goed.
Laat 30 minuten op een matig vuur pruttelen.
Schil intussen de peren en snij ze in vieren. Was de druiven en haal er de pitjes uit.
Doe het fruit bij de rest, meng voorzichtig en laat nog eens 15 minuten pruttelen.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper
Giet de ragout over in een schotel of dien op in de pot.


Tajine van lamsvlees met bonen
voor 6 personen

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB