Ragout van bruine bonen

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Voor 4 tot 6 personenIngrediënten300 g bruine bonen100 g mager spek½ fles rode wijn1 takje tijm½ blad laurier1 koffielepel olijfolie30 g ganzenvet1 dessertlepel bloemzoutpeperDoe de bonen in een stoofpot en voeg er het spek bij, de kruiden en de rode wijn. Zet de bonen ruim onder water. Voeg er geen zout aan toe.Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat 2 uur borrelen op een zacht vuur met het deksel op de pot (of 30 minuten in een snelkookpan).Haal de bonen met een schuimspaan uit de pot als ze gaar zijn. Zorg ervoor dat er nog voldoende kooknat aan hangt. Laat ze zeker niet uitlekken. Doe de bonen/Hou ze apart in een braadpan.Snij het spek in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes spek. Laat ze uitlekken en giet het vet weg. Doe het spek bij de bonen in de braadpan.Doe het ganzenvet in een diep bord en werk er met een vork de bloem onder zoals voor een "beurre manié".Zet de braadpan op een heel zacht vuur en voeg er met een houten lepel het bloemmengsel bij. Blijf roeren tot de saus goed gebonden is.Breng op smaak met peper en zout. Schik de groenten op een schotel en dien warm op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB