Rabarber: lekkere desserts met een simpele vrucht !

Dossier recettes publié le 26/04/2012 - 15h50
-A +A

Het seizoen van de rabarber is kort, dus profiteer ervan! Ze is rijk aan vezels en bovendien draagt ze bij tot een betere vertering. Ze is lekker te bereiden als compote, coulis of gepocheerd met aardbeien.

PUB

PUB
Lees ook
Tomaten bewaren voor in de winter Gepubliceerd op 25/08/2012 - 16h26

Het tomatenseizoen is volop bezig én ze zijn lekker. Ze hebben veel smaak en zijn niet duur. Maak dus uw voorraad in voor de winter. Gedroogde tomaten, tomatencoulis of zelfs tomatenconcentraat maken is helemaal niet moeilijk.

Op het menu: clementines en mandarijnen Gepubliceerd op 12/02/2016 - 13h01

Ze worden vaak met elkaar verward, en met reden, want de clementine - en de mandarijnboom behoren tot dezelfde familie. De pitloze clementines zijn vandaag meer in trek dan de mandarijnen , misschien omdat ze beter bij onze luie aard passen.

Op het menu: foie gras Gepubliceerd op 17/12/2012 - 17h44

De naam " foie gras " is angstaanjagend. Het nuttigen ervan roept vaak schuldgevoelens op. Ten onrechte, want de lipiden in eendenlever hebben nagenoeg dezelfde samenstelling als de lipiden in olijfolie, waarvan de weldaden voortdurend worden opgehem...

Welk gevogelte voor de eindejaarsfeesten? Geüpdatet op 12/12/2014 - 13h13

Kalkoen ? Kapoen ? Eend? Poularde? Een mooi, vlezig stuk gevogelte is de traditionele schotel voor de eindejaarsfeesten . Maar alles hangt af van het aantal disgenoten. U moet rekenen op 350 tot 400 g per persoon (beenderen inbegrepen). Hoe kiest u u...

Meer artikels