Quiche van zalm met broccoli

Recept aangemaakt op 09/03/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 09/10/2012 - 09h03
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

1 rol korstdeeg
1 broccoli
300 g zalm
1 bosje bieslook
3 eieren
10 cl room
1 eetlepel mosterd
30 g geraspte kaas
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor quiche van zalm met broccoli



Leg het deeg in een taartvorm, druk goed aan en prik er met een vork wat gaatjes in. Leg er een laagje pitten of knikkers op en bak het deeg 45 minuten op 180°C.
Snij de onderkant van de broccoliroosjes weg en was de roosjes. Hou de steeltjes voor een soep.
Kook ze 5 minuten in kokend water en laat uitlekken.
Verwijden alle graten uit de zalm en snij de vis in stukken.
Snipper het bieslook.
Klop in een kom de eieren op samen met de room. Voeg het bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de taartvorm afkoelen en smeer de bodem in met mosterd zo gauw die lauw is. Verdeel de broccoliroosjes en de zalm erover en giet er dan het ei- en roommengsel over. Bestrooi met de kaas.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Dien heet op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 09/03/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 09/10/2012 - 09h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB