Quiche van asperges

Recept aangemaakt op 02/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 20/04/2016 - 14h52
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

400 gr kruimeldeeg
2 bussels groene asperges
6 takjes platte peterselie
1 yoghurt natuur
3 eieren
1 brikje vloeibare room
80 gr geraspte parmezaan
zout, peper
PUB

Bereiding van quiche van asperges



Maak het kruimeldeeg klaar.
Schrob de asperges even terwijl het deeg rust en breek de onderkant af als die te hard is. Bind ze samen met keukengaren en kook ze 10 tot 12 minuten in licht gezouten kokend water.
Haal ze uit de pot en hou ze onder koud stromend water. Leg ze op een keukenhanddoek zodat het vocht wordt opgeslorpt. Snij ze dan in stukken van 3 tot 4 cm.
Stroop de peterselieblaadjes af en versnipper ze.
Verwarm de over voor op 180°C.
Klop de eieren, de yoghurt en de room op in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Spreid het kruimeldeeg open en leg het in een taartvorm. Prik er enkele gaatjes in met een vork en strooi er de helft van de kaas over. Verdeel er dan de asperges mooi gelijkmatig over, gevolgd door de peterselie. Giet er tot slot het zuivelmengsel over.
Strooi er de rest van de parmezaan over.
Zet de quiche 35 minuten in de oven. Dien warm of lauw op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 20/04/2016 - 14h52
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB