Quiche met tomaat en mozzarella

Recept aangemaakt op 29/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 17/05/2017 - 17h01
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

300 g zelfgemaakt kruimeldeeg
3 eieren
25 cl halfvolle melk
1 bol mozarella di buffala
4 middelgrote tomaten
2 of 3 takjes tijm of rozemarijn
zout
fleur de sel
versgemalen peper

PUB

Bereiding van de quiche met tomaat en mozzarella

Maak het deeg klaar.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren met de melk los in een kom. Snij de mozzarella doormidden en snij één helft in kleine dobbelsteentjes. Doe die bij het ei- en melkmengsel. Kruid met een klein beetje zout.

Rol het deeg uit in de vorm en giet er de inhoud van de kom in. Zet 10 minuten in de oven.

Was intussen de tomaten en droog ze. Snij ze doormidden en druk met uw handen het vocht en de zaadjes van elke helft uit. Strooi er binnenin wat tijm of rozemarijn in.

Haal de quiche uit de oven en verdeel de tomaten erover. Leg de kant met het vruchtvlees op de quiche en druk ze wat aan.

Snij de rest van de mozzarella in dunne schijfjes en leg die op de tomaten.

Zet nog eens in de oven, dit keer ongeveer twintig minuten.

Haal uit de oven en bestrooi royaal met peper. Werk af met wat fleur de sel.

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 29/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 17/05/2017 - 17h01
PUB