Quiche met paprika, ui en geitenkaas

Recept aangemaakt op 29/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 16/09/2013 - 15h51
-A +A
Pour :
4 personnes
Difficulté :
Facile
Durée :
60 minutes
Ingrédients :

300 g zelfgemaakt kruimeldeeg
2 witte uien
1 rode paprika
1 gele paprika
1 eetlepel olijfolie
3 eieren
25 cl halfvolle melk
1 klein vers geitenkaasje
1/2 bosje bieslook
zout
versgemalen peper

Bereiding van de quiche met paprika, ui en geitenkaas

Maak het deeg klaar.

Pel de uien en versnipper ze.

Schil de paprika's met een dunschiller, snij ze doormidden en verwijder alle zaadlijsten en zaadjes.
Snij het vruchtvlees van een halve rode en een halve gele paprika in kleine dobbelsteentjes en de rest in repen.

Verhit de olijfolie in een braadpot en doe er de ui en de paprikablokjes in. Stoof 10 minuten onder voortdurend roeren. Doe er een klein beetje zout op.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren met de melk los in een kom.

Snij de geitenkaas in kleine blokjes en doe ze erbij. Breng op smaak met peper, laat het zout achterwege, de kaas is zelf al zout.

Rol het deeg uit in de vorm. Verdeel er de gestoofde ui en paprikablokjes over. Giet er de eieren en de geitenkaas over en eindig met de paprikareepjes. Maak er ruitjes mee en wissel de kleuren af.
Zet 35 tot 40 minuten in de oven. Versnipper het bieslook en strooi het net voor het opdienen over de quiche.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 29/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 16/09/2013 - 15h51
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB