Quiche met courgette en tomaat

Recept aangemaakt op 29/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 08/04/2014 - 10h47
-A +A
Voor :
4 personen
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

300 g zelfgemaakt kruimeldeeg
1 ui
2 courgettes
2 tomaten
1 eetlepel olijfolie
3 eieren
25 cl halfvolle melk
1/4 bosje platte peterselie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de quiche met courgette en tomaat

Maak het deeg klaar.

Pel de ui en versnipper hem. Was de courgettes, snij de uiteinden eraf en snij de courgettes in de lengterichting doormidden. Snij elke helft in dunne schijfjes.

Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes.

Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de ui glazig, maar laat hem niet bruin worden. Doe er na 5 minuten de courgettes bij en stoof nog eens 5 tot 6 minuten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren met de melk los in een kom. Doe de gestoofde groenten erbij en de helft van de (rauwe) tomaten. Breng op smaak met zout en peper.

Rol het deeg uit in de vorm. Giet de bereiding erin en zet 35 minuten in de oven.

Stroop intussen de peterselieblaadjes af en hak ze fijn.

Verdeel de rest van de tomatenblokjes over de gare quiche en werk af met de peterselie. Dien de quiche meteen op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 29/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 08/04/2014 - 10h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB