Quiche met asperge en zalm

Recept aangemaakt op 29/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/04/2012 - 10h51
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

300 g zelfgemaakt kruimeldeeg
2 bosjes groene asperges
3 eieren
25 cl halfvolle melk
1 bosje bieslook
1 pak gerookte zalm in blokjes

Bereiding voor quiche van asperge en zalm



Maak het deeg klaar.
Schil de asperges en was ze. Snij de koppen af op 10 cm lengte. Bind ze samen met keukengaren en kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Hou de onderkant van de asperges voor soep. Laat de aspergekoppen uitlekken op een schone handdoek.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren samen met de melk los in een kom. Hak al het bieslook fijn en doe de helft ervan bij het eimengsel. Doe er ook de zalmblokjes bij. Doe er een klein beetje zout bij, peper en meng goed.
Rol het kruimeldeeg uit in de vorm. Verdeel de aspergekoppen over de bodem en giet er dan de inhoud van de kom over.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Strooi er net voor het opdienen de rest van het bieslook op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 29/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 24/04/2012 - 10h51
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB