PUBLICITÉ

Puree van topinamboer met vanille

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 02/03/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


800 gram topinamboers
80 cl melk
1 vanillepeul
20 gram boter
1/4 bosje platte peterselie
zout
versgemalen peper

Bereiding


Schil de topinamboers en was ze. Snij ze in stukken.
Giet de melk in een kookpot en doe de topinamboers erin. Snij de vanillepeul in de lengte doormidden, schraap de zaadjes eruit en doe alles in de melk.
Laat op een zacht vuurtje 20 minuten koken en roer af en toe.
Giet de topinamboers af en stamp ze tot puree.
Doe de puree terug in de pot (doe er eerst de melk uit). Voeg de boter toe en roer op een zacht vuurtje. Breng op smaak met zout en peper.
Versnipper de platte peterselie.
Doe de puree in een diepe schotel. Bestrooi met peterselie. Dien goed heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 02/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ