Puree van prei

Recept aangemaakt op 18/02/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/02/2013 - 15h07
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

2 kg prei
20 cl (magere) room
1 citroen
zout peper
PUB

Bereiding van puree van prei

Haal de buitenste blaren van de prei, maak de preien schoon onder stromend water en snij ze in rondjes (of gebruik voorgesneden prei uit de diepvries).

Kook de prei in ongeveer 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet het kookwater af en maal de prei fijn met de mixer. Giet de puree in een kookpot en warm ze opnieuw op op een zacht vuur.

Roer voortdurend zodat de puree niet uitdroogt. Doe er peper en zout bij en het sap van de citroen. Meng goed. Voeg de room erbij en klop de puree stevig op tot hij smeuïg is.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 18/02/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/02/2013 - 15h07
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB