Puree van broccoli

Recept aangemaakt op 18/02/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/02/2013 - 15h49
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

2 grote aardappelen
2 stronken broccoli
1 doosje light room
20 cl melk
nootmuskaat
zout
peper
PUB

Bereiding van puree van broccoli


Schil de aardappelen en was ze. Snij ze in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.
Maak de broccoliroosjes en -steeltjes schoon en was ze. Snij ze in stukken en kook ze 10 tot 15 minuten in licht gezouten water.

Verwarm de room en de melk samen.
Stamp de broccoli en de aardappelen fijn. Doe ze samen in een kookpot en zet die op een heel zacht vuurtje.

Giet het melk-roommengsel geleidelijk aan en onder voortdurend roeren in de puree. Houd de hoeveelheid in de gaten: de puree mag niet te vloeiend worden.
Breng op smaak met zout en peper en rasp er wat nootmuskaat over.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 18/02/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/02/2013 - 15h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB