Puree van aubergines

Recept aangemaakt op 22/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/09/2013 - 12h37
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
60 minutes
Ingrédients :

3 aubergines
3 teentjes look
1/2 bosje peterselie
100 g broodkruim
3 eetlepels olijfolie
1 potje yoghurt natuur
zout
versgemalen peper

Bereiding van de puree van aubergines

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de aubergines doormidden, leg ze op een ovenplaat en laat ze 30 tot 40 minuten bakken.

Pel de teentjes look en hak ze grof.

Was de peterselie, dep of zwier hem droog, stroop de blaadjes af en hak ze fijn.

Laat de aubergines wat afkoelen en hol ze dan volledig uit met een lepel. Doe het vruchtblees in een blender, samen met de peterselie en de look.
Doe het broodkruim erbij.

Giet de olijfolie en de yoghurt erbij en mix tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met zout en peper en zet tot net voor het opdienen in de koelkast.
Geef er kleine sneetjes volkorenbrood of brood met geroosterde granen bij.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 22/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/09/2013 - 12h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB