Puree van aubergines met yoghurt

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 grote aubergine
2 citroenen
2 teentjes look
1/4 bosjes peterselie
1 soeplepel olijfolie
1 yoghurt natuur
Zout, peper

Warm de oven voor op 200 °C (th 6/7). Prik in de aubergine met een vork op verschillende plekken en zet ze ongeveer vijftien minuten in de oven, tot dat ze zacht zijn.
Doe inmiddels het sap van de citroenen in een slakom. Pel de look en hak hem fijn. Hak de peterselie en doe alles in de slakom.
Haal de aubergine uit de oven en koel hem af in koud stromend water. Pel de aubergine en hak het vlees fijn vooraleer het in de slakom gaat.
Yoghurt en olijfolie toevoegen en goed mengen. Of gebruik een mixer.
Proef, voeg indien nodig peper en zout toe.
Gekoeld opdienen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB