Puree van aubergine met komijn (of kummel)

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/05/2017 - 14h05
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

6 aubergines
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel gemalen komijn (kummel)
enkele blaadjes rozemarijn

PUB

Bereiding van de puree van aubergine met komijn (of kummel)

Verwarm de oven op 250° (gasoven 8).

Was de aubergines en doorprik ze enkele keren met een scherp mes (om te vermijden dat ze in de oven ontploffen). Zet ze een twintigtal minuten in de oven tot de schil zwart is.
Haal de schil eraf.

Doe het vruchtvlees in een blender en voeg de olijfolie en het komijnpoeder toe. U kunt ook karwijzaad gebruiken, dat een heel gelijkaardige smaak en geur heeft.
Breng op smaak met peper en zout.
Mix alles tot een mooi glad mengsel.

Giet de puree in een pan, voeg de rozemarijn toe en warm nog even op op een zacht vuurtje.

Deze auberginepuree met komijn kan ook koud worden gegeten, op de boterham of op toast.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/05/2017 - 14h05
PUB