Psychogene neurasthenie

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Zenuwzwakte; stoornis in de werking van verschillende organen door overbelasting van het centraal zenuwstelsel. Neurasthenie is een algemene reactievorm bij en na vele lichamelijke aandoeningen, vooral na infectieziekten, bloedziekten, schedelverwondingen, operaties en na een kraambed.
Het belangrijkste kenmerk van deze aandoening is een klacht over toegenomen vermoeidheid na psychische inspanning, dikwijls samengaand met enige afname in het efficiënt verrichten van de dagelijkse beroepsarbeid. De psychische vermoeidheid wordt gekenmerkt door een zich op onaangename wijze opdringen van afleidende associaties of herinneringen, moeite met concentreren en een algemene inefficiëntie van het denken.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Lupus: alles over een miskende ziekte Gepubliceerd op 11/03/2014 - 19h50

Lupus is een ziekte waarbij het afweersysteem de eigen cellen aanvalt. Wereldwijd lijden er vijf miljoen mensen aan. Hoe kan men de kennis over lupus vergroten bij het publiek en bij de artsen?

Een gemaskeerde depressie, het bestaat! Gepubliceerd op 27/10/2014 - 10h59

Depressie is een bekende ziekte. We definiëren ze met strikte criteria. Onze psyche is echter niet zo eenvoudig en kan niet zo simpel in hokjes worden gestopt. Ook een gemaskeerde depressie komt voor, dat wil zeggen verborgen achter totaal andere sig...

Depressie: de symptomen leren te herkennen Geüpdatet op 06/01/2004 - 00h00

Depressie is vandaag de meest voorkomende mentale stemmingsstoornis ter wereld: ze vertegenwoordigt 20 % van alle huisartsenconsulten. Ze is echter niet zomaar een dipje, maar een aandoening die tot ernstige crisissen kan leiden. Tekst en uitleg.

Meer artikels