• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  12 mening
 • Getuigenissen (0)

Psoriasis: oplossingen voor elk seizoen

Psoriasis: oplossingen voor elk seizoen

Hebt u last van psoriasis? Tijdens de winter en de herfst zijn de opstoten meestal erger, maar wel elk om een andere reden. Tijdens de lente en de zomer kalmeert de aandoening, maar uw huid staat dan wel meer bloot aan de blikken van de anderen. Hoe gaat u daarmee om?

Hydratatie, zon, sociaal leven, ziektekiemen... Al onze adviezen om beter om te springen met psoriasis tijdens elk seizoen.


Psoriasis in de winter: de ergste periode voor huidziektenVoor psoriasispatiënten is de winter gewoonlijk het ergste seizoen. De lucht is koud en meestal droger dan de rest van het jaar, wat de huid van mensen die aan psoriasis lijden nog gevoeliger maakt voor aanvallen.

Wanneer die koude lucht dan nog gecombineerd wordt met meestal oververwarmde lucht in de woning, is de situatie nog erger. Psoriasispatiënten moeten zich goed beschermen tegen de kou en tijdens de wintermaanden hun huid nog beter verzorgen. Een dagelijkse hydratatie wordt aanbevolen, als extraatje bij de voorzorgsmaatregelen die voorgeschreven werden door de dermatoloog.

Psoriasis in de lente: daar is de warmte en de lichtere kleding!Voor wie aan psoriasis lijdt, betekent de lente op de eerste plaats het einde van de winter en de daarbij behorende ellende. De zon laat zich regelmatig zien en dat is al voldoende om de staat van de huid meteen te verbeteren. Een probleem in de lente is dat de kledij lichter en korter wordt. Mensen die lijden aan zichtbare psoriasis, tonen hun lichaam niet graag. Een oplossing bestaat uit de keuze van comfortabele en frisse, maar toch bedekkende kledij. Psoriasispatiënten moeten hun omgeving inlichten over wat psoriasis precies is, namelijk een zichtbare en pijnlijke, maar in geen geval besmettelijke aandoening.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/03/2015
Origineel artikel geschreven door op 09/03/2009

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Jeukende huid onder de loep

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten