Preisoep met schelpen

Recept aangemaakt op 15/01/2013 - 10h40 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/12/2015 - 12h43
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

1 liter schelpen
1 glas witte wijn
4 prei
1 soeplepel olijfolie
2 teentjes look
2 soeplepels verse room
zout, versgemalen peper
PUB

Bereiding van preisoep met kokkels

Week de schelpen gedurende 15 minuten in de met water gevulde wasbak om zand te verwijderen en laat ze uitlekken. Doe ze in een pan met de witte wijn. Laat de schelpen zich openen gedurende 1 à 2 minuten en roer goed. Wanneer ze allemaal open zijn, legt u ze op een bord. Laat ze lauw worden en ontschelp ze dan. Filter het kooksap in een zeef met koffiefilter en bewaar ze.

Snij de voet van de preien weg. Snij ze in de lengte open en leg ze in de wasbak met water om de aarde te verwijderen. Goed zuiver maken, afdrogen en in schijfjes snijden.

Verwarm een pan met wat olijfolie. Doe de schijfjes prei en de geplette look erbij. Voeg het sap van de schelpen toe en laat gedurende 15 à 20 minuten koken. Regelmatig roeren. Zout en peper toevoegen. Mix de prei met een beetje water. Als de soep te dik is voegt u wat water toe. Doe de verse room erbij en roer goed op een zacht vuurtje. Breng op smaak.

Voeg de schelpen zonder schelp toe en giet de preisoep in een soepkom.

Wanneer u prei van groen teveel heeft, is dit het moment om het te gebruiken.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 15/01/2013 - 10h40 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 01/12/2015 - 12h43
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB