Pompoentaart met emmentaler

Recept aangemaakt op 27/11/2012 - 09h48 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/10/2014 - 15h54
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
45 minutes
Ingrédients :

300 gr taartdeeg
1 groot stuk pompoen (1,5 kg ongeveer)
2 soeplepels olijfolie
2 eieren
150 gr geraspte emmentaler
2 soeplepels verse room
nootmuskaat
zout, peper

Bereiding van pompoentaart met emmental

Bereid het taartdeeg.

Verwarm de oven voor op 210°c.

Verdeel het deeg over een taartvorm met anti-aanbaklaag. Maak gaatjes in de bodem met een vork, en lege er aluminiumfolie op.

Zet 15 minuten in de oven.

Neem het vruchtvlees van de pompoen, doe de granen weg en snij in kubusjes.

In een kookpot warmt u 2 soeplepels olijfolie op, doe de stukken pompoen erin en laat koken zodat het sap van de pompoen verdwijnt.

Haal de pot dan van het vuur. Klop de eieren in een kom en doe ze ook in de pot. Goed roeren. Doe dan de helft van de geraspte emmentaler en de verse room erbij. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Doe deze bereiding op de taartbodem. Goed erover strijken en de rest van de emmentaler erover strooien.

Zet de taart nog 20 min in de oven, tot ze goed bruin is geworden.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 27/11/2012 - 09h48 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/10/2014 - 15h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB