Pompoentaart bij Halloween

Recept aangemaakt op 30/10/2012 - 10h04 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/10/2015 - 10h42
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Intermédiaire
Durée :
90 minutes
Ingrédients :

400 gr vruchtvlees van de pompoen
4 eieren
20 cl zonnebloemolie
350 gr gezeefde bloem
1 zakje chemische gist
1 koffielepel sodabicarbonaat
250 gr griessuiker
3 koffielepels kaneelpoeder
1 puntje zout
200 gr versnipperde noten
Voor het glazuur:
100 gr suikerglazuur
3 à 4 citroenen

Bereiding van pompoentaart bij Halloween

Kook de pompoen en verpletter ze goed.

In een soepkom klopt u de eieren goed met de olie en dan voegt u het pompoenvruchtvlees toe. Goed roeren en de bloem toevoegen. Daarna al de rest, steeds het vorige geabsorbeerd is.

Verwarm de oven op 120°c.

Giet het deeg in een vorm die goed ingesmeerd is met boter en bloem. Zet voor een uur in de oven.

Haal de taart uit de vorm en zet op een grill.

Bereid de glazuur: Meng de suikerglazuur met het citroensap en 1 koffielepel geraspte schil.

Verdeel de glazuue over het gehele oppervlak van het gebak.

Koud bewaren tot het moment van serveren.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 30/10/2012 - 10h04 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/10/2015 - 10h42
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB