Pompoen met garnalen

Recept aangemaakt op 02/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 05/11/2012 - 14h32
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

1 pompoen van ongeveer 1 kg
1 sjalotje
1 koffielepel olijfolie
300 g kleine roze garnalen
2 appelen
15 cl kokosmelk
1 limoen
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van pompoen met garnalen

Schil de pompoen, haal de zaadjes er zorgvuldig uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel het sjalotje en versnipper het.

Verhit de olijfolie in een braadpot. Doe de pompoen erbij, roer om en stoof ongeveer 10 minuten.
Pel de garnalen. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.

Doe alles bij de pompoen. Meng en giet de kokosmelk erbij. Breng op smaak met wat zout en laat nog een tiental minuten garen.

Bestrooi aan het eind van de stooftijd met peper en doe er het sap van de limoen bij.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 05/11/2012 - 14h32
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB