Poivrade-artisjokken met ham

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 22/05/2012 - 08h59
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
45 minutes
Ingrédients :

2 poivrade-artisokken
1 citroen
2 sneetjes Bayonneham
1 ui
1 koffielepel olijfolie
1 wortel
kruidentuiltje
1 glas witte wijn
1 koffielepel gevolgeltebouillon
peterselie
1 snuifje Espelettepeper
Zout, peper

Bereiding voor Poivrade-artisjokken met ham

Snij de steel van de artisjokken af en laat 3 cm over. Snij dan elke artisjok in 2 in de lengte.
Bewaar ze in water met citroen. Snij de ham in stukjes. Schil de ui en versnipper ze. Schil en snij de wortel in kleine stukjes. Laat ze garen in olijfolie met de ham en het kruidentuiltje. Bedek, zet het vuur zachter en laat ongeveer 10 minuten stoven. Roer regelmatig.

Voeg de witte wijn en bouillon toe. Doe de gevogeltebouillon in een groot glas water. Doe de artisjokken in een braadpan en doe de bouillon erbij. Geen zout toevoegen, wel een beetje peper. Bedek en laat koken op een zacht vuur gedurende 30 minuten. Breng op smaak. Voeg nog wat versnipperde peterselie en een snuifje Espelettepeper toe alvorens te serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 22/05/2012 - 08h59
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB