Poetsen is goed, poetsen én tandsteen verwijderen is beter

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/07/2008 - 00h00
-A +A

PUB

Twee strategieën om paradontale aandoeningen te bestrijden

1) De tanden regelmatig poetsen zoals het hoort: na elke maaltijd, idealiter gedurende drie minuten en voorafgegaan door interdentale verzorging.
2) Het verwijderen van tandsteen door de tandarts om bacteriën en andere kiemen te verwijderen. Hoe vaak het tandsteen verwijderd moet worden, hangt af van de dagelijkse mond- en tandhygiëne en de eventuele aanwezigheid van risicofactoren.

Parodontitis en risicofactoren

Roken, alcohol, stress, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, obesitas, reumatoïde artritis, erfelijkheid, aandoeningen van het immuunsysteem, enz.

Parodontitis kan de tanden aantasten, maar ook de algemene gezondheidstoestand. Het kan ook ziekten veroorzaken als de plaatselijke ontsteking zich uitbreidt en algemeen wordt: cardiovasculaire aandoeningen, diabetes, enz. Het kan ook nefaste gevolgen hebben bij een zwangerschap (vroeggeboorte).

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/07/2008 - 00h00 Persdossier van de Société française de parodontologie et d'implantologie orale (www.sfparo.org), juni 2008.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB