Planten: lijnvriendelijk

Publié le 11/05/2006 - 00h00
-A +A

Maaltijden overslaan of uit het vuistje eten door tijdsgebrek: door onze drukke levensstijl kunnen we niet altijd perfect gezond eten. Wat dan weer onvermijdelijk gevolgen heeft voor ons gewicht. Om uw slanke lijn terug te krijgen, volstaat het om minder calorieën in te nemen en te mikken op bepaalde planten waarvan bewezen is dat ze 'lijnvriendelijk' zijn.

Vetverbranding

Er bestaan nu eenmaal geen wondermiddelen om gewicht te verliezen: je moet gewoon meer calorieën verbruiken dan je inneemt. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Om u daarbij te helpen, kunt u rekenen op voedingssupplementen die werkzame vetverbranders bevatten, zoals guarana of groene thee. Die werken in op de vetweefsels, verhogen het calorieverbruik en bevorderen op die manier de verbranding van nutteloze vetten. Andere vermageringssupplementen werken in op de maag. Ze zijn gebaseerd op natuurlijke stoffen die niet opgenomen kunnen worden door het lichaam en dus geen calorieën bevatten, remmen de opname van overtollig vet tijdens de maaltijden af en elimineren het. Nog andere supplementen, onder meer op basis van groene koffie, verminderen de opslag van vetten en suikers.

Hongerremmers: een steuntje in de rug, of liever: in de maag

Ook mechanische hongerremmers kunnen het afslanken bevorderen, op voorwaarde dat u er veel bij drinkt. Deze voedingssupplementen bestaan uit vezels, zoals appelpectine, en matigen de eetlust en het hongergevoel die u aanzetten tot knabbelen en naar zoetigheid doen grijpen. Het gaat om capsules die u een halfuur voor de maaltijden moet innemen en die opzwellen als ze in contact komen met water. Daardoor vormt er zich een gel in de maag die een verzadigingsgevoel opwekt. Vergeet echter niet dat geen enkele plant, hoe doeltreffend ook, gezonde eetgewoonten vervangt. Die vereisen meestal ook weinig inspanningen: eet gewoon minder suikers en vetten, en neem bij elke maaltijd groenten en fruit.

Publié le 11/05/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Groene thee, ook een remedie tegen overgewicht? Gepubliceerd op 26/11/2013 - 10h38

Voor wie op zoek is naar een slanke(re) lijn, is groene thee een veelbelovend ingrediënt. Door groene thee te gebruiken, kunt u de risico's van ziekten, die vaak gepaard gaan met overtollig gewicht, beperken.

De weldaden van groene thee Geüpdatet op 26/10/2009 - 00h00

In Azië wordt groene thee al duizenden jaren gedronken voor zijn geneeskrachtige werking. Groene thee wordt bij ons echter eerder als een drank beschouwd. Dankzij de resultaten van sommige studies, zouden ook bij ons de weldaden van groene thee meer...

Ik heb altijd honger. Hoe kan ik mijn eetlust remmen? Geüpdatet op 22/04/2014 - 10h12

Sommige mensen zijn snel verzadigd , andere mensen raken maar niet verzadigd en hebben constant honger. Dat is niet echt comfortabel en zet aan om te veel te eten, met het gevaar dat de kilo ’s er snel bijkomen. Hoe kunt u een alles verslindende eetl...

Meer artikels