Pizza met wortelen en olijven

Recept aangemaakt op 22/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/06/2016 - 10h19
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

1 bosje jonge wortelen
2 witte uien
6 teentjes look
1 bosje peterselie
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels kleine ontpitte zwarte olijven
200 g tomme de Savoie (of een andere halfharde kaas)
versgemalen peper
PUB

Recept voor Pizza met wortelen en olijven: Bereiding

Maak het pizzadeeg klaar.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Schraap de wortelen en snij ze in schijfjes. Pel de uien en de teentjes look en snij ze op dezelfde manier.
Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en versnipper die.
Verhit de olie in een braadpot, doe de wortelen en de look erin en stoof 5 minuten. Doe de uien erbij en stoof nog eens 5 minuten. Doe er peper op, maar geen zout.
Haal de pot van het vuur en doe er de peterselie en de olijven bij. Meng alles goed.
Snij de kaas in dunne schijfjes.
Leg het pizzadeeg in een ingevette vorm of op een bakplaat. Vul de pizza met het worteluienmengsel tot 1 cm van de rand.
Leg er de schijfjes kaas bovenop.
Zet de pizza 25 minuten in de oven. Dien heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 22/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 15/06/2016 - 10h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB