Pizza met uien en gorgonzola

Recept aangemaakt op 22/03/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/06/2016 - 10h12
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
Ingrediënten :

350 g pizzadeeg
6 grote witte uien
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 sjalotje
1 klein blik gepelde tomaten
1 takje tijm
100 g gorgonzola
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding voor Pizza met uien en gorgonzola

Maak het pizzadeeg klaar.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Pel de uien en versnipper ze.
Verhit de olijfolie in een pan, doe de uien erin, besprenkel met balsamicoazijn en stoof 15 tot 20 minuren op een zacht vuur. Kruid royaal met peper en met een heel klein beetje zout.
Pel het sjalotje en versnipper het. Giet een scheutje olijfolie in een braadpot en stoof ze 5 minuten. Doe de tomaten en de tijm erbij, roer goed en laat 10 minuten pruttelen op een hoog vuur en onder voortdurend roeren.
Leg het pizzadeeg in een ingevette vorm of op een bakplaat. Vul de pizza met de uien tot 1 cm van de rand.
Haal het takje tijm uit de tomaten en giet die over de uien.
Snij de gorgonzola in kleine stukjes en verdeel ze over de pizza.
Zet 25 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en dien meteen op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 22/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 15/06/2016 - 10h12
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB