Pizza met spinazie en roquefort

Recept aangemaakt op 20/04/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 15/06/2016 - 10h15
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

350 g pizzadeeg
600 g spinazie
1 eetlepel olijfolie
100 g roquefort
40 g pijnappelpitten
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de pizza met spinazie en roquefort

Maak het pizzadeeg klaar.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Was de spinazie, zwier hem droog en snij de harde stelen weg. Hak de spinazie grof met een groot mes. Verhit de olie in een braadpan met hoge rand of een braadpot en doe er de spinazie al roerend en beetje bij beetje bij. Doe er telkens als de spinazie slinkt de volgende portie bij. Blijf roeren tot al de spinazie lichtjes aangestoofd is.
Snij de roquefort in stukken en doe de kaas bij de spinazie. Roer en haal de pan van het vuur.
Spreid het deeg met de handen uit in een met een kwastje ingevette vorm of op een ovenplaat. Verdeel de spinazie met kaas er gelijkmatig over. Blijf 1 cm van de rand. Zet 20 minuten in de oven.
Haal de pizza uit de oven. Strooi de pijnappelpitten erover en zet nog eens 5 minuten in de oven.
Dien heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 20/04/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 15/06/2016 - 10h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB