Pizza met spinazie en ricotta

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 22/03/2010 - 00h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

450 g jonge spinazie
1 teentje look
1 eetlepel olijfolie
150 g ricotta
150 g verse geitenkaas
muskaatnoot
piment d'Espelette
zout
versgemalen peper

Bereiding van Pizza met spinazie en ricotta



Verwarm de oven op 240°C.
Was de spinazie en zwier hem droog. Pel het teentje look en prik het op een vork.
Verhit de olijfolie in een pan met hoge rand, doe de spinazie erin en roer goed met de vork tot de spinazie gekrompen is.
Doe de spinazie in een kom. Doe de ricotta erbij, meng en breng op smaak met een beetje zout, wat nootmuskaat en piment d'Espelette.
Leg het pizzadeeg in een ingevette vorm of op een bakplaat. Vul de pizza met de spinazie tot 1 cm van de rand.
Snij de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel die over de spinazie.
Zet 25 minuten in de oven. Dien heet op.
Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 22/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB