Pizza met kip

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/09/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor 4 personen

Ingrediënten
1 grote ui
1 courgette
6 tomaten
300 gram kippenfilet
100 gram mozzarella di bufala
2 koffielepels vierkruidenpoeder
1/2 koffielepel komijn
zout
peper

Bereiding
Pel de ui en snipper hem fijn. Was de courgette en snij ze in ringen. Ontvel de tomaten en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de kip en de mozzarella in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Stoof de ui op een zacht vuurtje, samen met de komijn en de helft van het vierkruidenpoeder. Haal de ui uit de pan. Doe de courgette in dezelfde pan. Laat 3 tot 4 minuten stoven. Haal de courgette eveneens uit de pan. Doe de kippenblokjes nu in de pan, samen met de rest van het vierkruidenpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Laat 5 minuten stoven onder voortdurend roeren. Rol het deeg uit. Prik er gaatjes in met een vork. Verdeel er eerst de tomatenblokjes over, dan de ui, en tot slot de kippenblokjes. Verdeel de courgetteringen er gelijkmatig over. Strooi er de blokjes mozzarella over. Laat 15 minuten bakken in de oven.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/09/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB