Pizza met jonge spinazie

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 02/06/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


350 g pizzadeeg
500 g jonge spinazie
2 eetlepels amandelschilfers
1 eetlepel olijfolie
2 kleine bollen mozzarella di buffala
zout
versgemalen peper

Bereiding


Maak het pizzadeeg klaar

Was de spinazie en breek de stelen af. Droog de spinazie goed droog en snij de bladeren grof.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de amandelschilfers tot ze lichtbruin zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Doe nu de olie in de pan. Doe de spinazie er in twee of drie keer in. Bak de spinazie tot hij helemaal gekrompen is. Breng op smaak met zout en peper.
Snij de mozzarella in schijfjes.
Spreid het pizzadeeg uit.
Leg er de spinazie op en verdeel de mozzarella erboven. Bestrooi met peper.
Zet de pizza 15 tot 20 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven en werk af met de amandelschilfers.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 02/06/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB