Pittige kippensalade

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/10/2012 - 14h26
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Koude restjes kip
Komkommer: 1
Tomaten: 4
Mesclun: 2 tot 3 handjes vol
Look: 1 teentje
Sjalotjes: 4
Verse munt: 4 tot 5 takjes
Kleine rode pepers: 2
Cayennepeper: 2 mespunten
Sojasaus: 1 eetlepel
Mosterd: 1 koffielepel
Olijfolie: 2 eetlepels
Xérèsazijn: 2 eetlepels
Kleine zwarte olijven: 2 eetlepels
Zout, peper
PUB

Bereiding van pittige kippensalade



Snijd de restjes koude kip in stukjes. Schil de komkommer, snijd in plakjes en laat 30 minuten uitlekken. Was de tomaten, snijd in kwartjes. Was en zwier de mesclun droog. Schil en snijd de look en sjalotjes fijn. Maak de muntblaadjes los. Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak fijn. Meng de mesclun, tomaten, komkommer, sjalotjes, muntblaadjes en pepers in een grote slakom. Meng de azijn met wat zout en de mosterd in een kop. Voeg de sojasaus, de gehakte look, olie en cayennepeper toe. Proef en werk bij. Giet het mengsel over de salade en voeg de olijven toe. Meng alles net voor het opdienen, anders zou de saus de mesclun kunnen doen verleppen.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 14/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 01/10/2012 - 14h26
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB