Pissaladière

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 20/04/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten voor 4 personen


350 g pizzadeeg
500 g diepgevroren witte uien
2 eetlepels olijfolie
1 mespunt oregano
1 blad laurier
8 ansjovisfilets op zout
3 takjes verse tijm
10 tot 15 zwarte olijven

Bereiding


Maak het pizzadeeg klaar.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Doe de uien in een braadpot, doe de olijfolie erbij samen met de oregano en het laurierblad en laat de uien op een matig vuur en al roerend ontdooien. Laat ze dan nog eens ongeveer 10 minuten en al roerend verder stoven. Doe de ansjovis erbij en roer goed tot ze mooi zijn vermengd. Laat nog eens 1 minuut stoven. Haal het laurierblad uit de pot.
Spreid het deeg uit in een vorm of op een ovenplaat. Verdeel er het uimengsel over, maar blijf 1 cm van de rand. Zet 20 minuten in de oven.
Haal de pissaladière uit de oven. Verkruimel de tijm en verdeel die samen met de olijven over de bereiding. Zet nog eens 5 tot 10 minuten in de oven tot de randen goudbruin kleuren.
Dien warm, lauw of koud op.

De pizza is een Italiaanse uitvinding, de pissaladière komt oorspronkelijk uit Nice. U kunt natuurlijk ook verse uitjes gebruiken. Diepvriesuien zijn iets duurder, maar u spaart er tijd en tranen mee...

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 20/04/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB